Foreninger og lokale initiativer får en million kroner i Coronahjælp fra AURA

Endnu en gang har AURA Energi uddelt økonomisk hjælp til Coronaramte foreninger og lokale initiativer i Østjylland. Denne gang er der 69 modtagere, der bliver begunstiget.

Coronapandemien har stadig et fast greb om Danmark og Østjylland, og nedlukningen af samfundet og de mange aflysninger af sportsaktiviteter, kulturarrangementer og events betyder, at en lang række af de lokale foreninger kæmper hårdt for at holde at sig i live.

Derfor besluttede AURAs bestyrelse kort før jul endnu en gang at sætte en million kroner af til at understøtte lokalsamfundet og de mange kulturinstitutioner, idrætsforeninger, sociale initiativer og forsamlingshuse, der er ramt af medlemsflugt og manglende indtægter på grund af Corona-restriktionerne.

”Pandemien har store konsekvenser for os alle, og de mange aflysninger i forbindelse med nedlukningen af Danmark rammer i høj grad de foreninger, der er omdrejningspunktet i vores lokalsamfund. De fleste virksomheder og større kulturinstitutioner bliver hjulpet af de statslige hjælpepakker, men de mange lokale foreninger og sociale initiativer får ikke samme mulighed. AURA er som lokalt ejet andelsselskab optaget af at skabe værdi for vores andelshavere, og for os er det en del af andelstanken også at hjælpe i denne situation,” siger Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør i AURA Energi.

Meget stor søgning

Ligesom efter forårets nedlukning har der igen været stor søgning til AURAs Corona-hjælpepakke. Hele 137 ansøgninger – en tredjedel mere end ved den første hjælpepakke i maj 2020 – er denne gang blevet afleveret, og det til et samlet beløb på den gode side af fire millioner kroner.

”Forhåbentligt kommer vi snart ud på den anden side af Corona-restriktionerne, og så skal vi hurtigst muligt have gang i vores lokalsamfund igen. Derfor er det så vigtigt, at de lokale foreninger og initiativer også eksisterer på det tidspunkt. Vi har brug for de stærke lokale kræfter til at holde lokalområderne i gang, for et aktivt og skabende foreningsliv er nemlig en væsentlig del af de bæredygtige lokalsamfund,” siger Henning Kruse, nyvalgt bestyrelsesformand i AURA Energi.

På grund af Corona-restriktionerne bliver der denne gang ikke afholdt en fælles event til overrækkelse af midlerne fra AURAs Corona-hjælpepakke. De enkelte modtagere har fået besked.